Till senaste kommentaren

Jag har mist smak- och luktsinnet, kan jag få ersättning för invaliditet?

Hej,

Jag har haft Covid19. Jag är frisk nu och har antikroppar. Dock så saknar jag mitt luktsinne & smaksinnet fullt ut fortfarande. Sedan början av november. Och det jag vill veta är om man har rätt till ersättning för denna invaliditet. Och hur man gör för att kunna få ut denna ersättning.
Markus

Kommentarer

 • Hej Markus!

  Ja, man har rätt att få en medicinsk prövning när det har gått ett år från sjukdomsdebuten om man har vår Sjuk- och Olycksfallsförsäkring. En prövning kan resultera i att du får ersättning för medicinsk invaliditet.

  Inom ramen för vår Sjukvårdsförsäkring PrivatAccess beviljas inte ersättning för medicinsk invaliditet.

  Jag hoppas det var svar på din fråga, annars är du självklart välkommen att återkomma!

  Bästa hälsningar
  Helene Kundservice
 • Hej,

  Ok måste jag ha ett läkarutlåtande på min invaliditet redan nu ?
  Och nu är det så att jag har denna försäkring via mitt företag. Dock så kommer jag sluta min anställning där 31/1 -21. Löper denna invaliditet vidare ändå ? Då invaliditet uppkom när jag hade försäkringen via er ?

  MVH Markus
  Markus
 • Hej igen,

  Om du har vår Sjuk- och olycksfallsförsäkring gäller följande:

  Hör av dig till oss med en beskrivning av dina kvarstående besvär när det har gått ett år sedan sjukdomen debuterade. Utifrån beskrivningen tar vi ställning till vilket underlag som behövs för bedömning av medicinsk invaliditet.

  Du behöver alltså inte själv begära något läkarutlåtande före kontakten med oss.

  Även om försäkringen avslutas finns möjlighet till ersättning för medicinsk invaliditet. Det avgörande är att sjukdomen bröt ut under den tid du hade en gällande försäkring.

  Med vänlig hälsning
  Helene Kundservice
 • Hej
  Jag hade Covid för över 1 år sedan. Förlorade Både lukt och smak har ej återfått den . Vart ska man söka skadestånd för det ? Fick även andra besvär . Vart kan jag vända mig till för att söka skadeståndet , hur går jag tillväga?
  Ella
 • Hej Ella!

  Om du har vår Sjuk- och olycksfallsförsäkring kan du ha rätt till ersättning för dina kvarstående besvär, det som kallas för medicinsk invaliditet.

  Det första du behöver göra är att anmäla sjukdomen till oss. Du hittar anmälan för just dina försäkringar inne på Mina sidor på vår hemsida. . Blanketten kan skickas in digitalt till oss.

  När vi handlagt din anmälan kommer vi meddela dig vad som blir nästa steg i ärendet. 

  Du är välkommen att återkomma om du har fler frågor!

  Vänliga hälsningar
  Sofie Skadereglering

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan komma att ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.