Till senaste kommentaren

Omfattar Euro Accidents försäkringar ersättning vid coronavirus/covid-19?

Lämnas ersättning vid coronavirus/covid-19?
Euro Accident Rapportera olämpligt innehåll

Kommentarer

 • I Euro Accidents försäkringsvillkor finns ett undantag för sjukdom och dödsfall till följd av smitta som omfattas av smittskyddslagen.

  Euro Accident har beslutat att inte tillämpa undantaget för coronaviruset (covid-19). Beslutet avser samtliga Euro Accidents produkter, förutom PrivatAccess.

  Euro Accidents övriga försäkringar täcker med andra ord sjukdom och dödsfall till följd av covid-19 (coronaviruset) om övriga villkor för rätt till ersättning är uppfyllda och att Utrikesdepartementets reseråd har följts.

  Det innebär att sjukvårdsförsäkringen PrivatAccess inte omfattar vård vid sjukdomen covid-19. Det gäller samtliga varianter av Privat Access, det vill säga PrivatAccess Brons, PrivatAccess Silver och Privat Access Guld.

  Vi kan inte heller erbjuda provtagning för det nya coronaviruset. Däremot kan vi förmedla kontakt med klinik som utför dessa. Kostnaden för provtagningen bekostas dock inte av Euro Accident. Läs mer här.

  Vård i samband med covid-19 hanteras av den offentliga vården.

  Vårt råd är att söka information om det nya coronaviruset och covid-19 på Folkhälsomyndighetens hemsida .
  Euro Accident
 • Privat/access finns ju i olika varianter, omfattar ingen av varianterna Corona? Jag har själv Privat/access Silver
  Anders
 • Hej Anders!

  Tack för en bra fråga.

  Nej, ingen av de tre varianterna av sjukvårdsförsäkringen PrivatAccess, det vill säga PrivatAccess Brons, PrivatAccess Silver eller PrivatAccess Guld, omfattar covid-19.

  Vänligen
  Helene Medicinskt Kundcenter
 • Hej! Vid dessa tider är det många som blir förpassade att arbeta hemifrån. Gäller försäkringen om jag skulle råka ut för en olycka i hemmet på arbetstid?
  Fredrik
 • Hej Fredrik!

  Tack för att du hör av dig till oss.

  För att kunna svara på din fråga så behöver vi veta vilken försäkring du avser. Återkom gärna!

  Vänligen
  Helene Medicinskt Kundcenter
 • Hej Helene! Vid dessa tider är det många som blir förpassade att arbeta hemifrån. Gäller försäkringen om jag skulle råka ut för en olycka i hemmet på arbetstid? Försäkring vi avser. EuroAccident PrivatAccess Silver.
  Martin
 • Hej Martin!

  Tack för svar.

  Ja, sjukvårdsförsäkringen PrivatAccess gäller även om ni arbetar hemifrån.

  Råkar du ut för en olycka i hemmet och det är av akut karaktär ska du självklart kontakta offentlig vård. Akutvård ingår ju inte i PrivatAccess.

  Behöver du däremot rådgivning av en sjuksköterska eller planerad specialistvård är du varmt välkommen att ringa till vårt Medicinska Kundcenter på telefonnummer: 0771-10 50 10.

  Linjen är öppen helgfri måndag till torsdag mellan klockan 8.00 och 16.30. Helgfri fredag mellan klockan 8.00 och 16.00.

  Bästa hälsningar
  Helene Medicinskt Kundcenter
 • Hej,
  Ni skriver ovan "PrivatAccess, omfattar ersättning för sjukdom eller dödsfall, direkt eller indirekt, till följd av covid-19" samt längre ned "Det innebär att sjukvårdsförsäkringen PrivatAccess inte omfattar vård vid sjukdomen covid-19".
  Lite otydligt och motsägelsefullt tycker jag. Kan ni förklara lite tydligare vad som täcks och inte täcks av Priate Access.
  Mvh/
  Jan-Olof
 • Hej Jan-Olof!

  Tack för din synpunkt.

  Du kanske har missat ordet förutom? Vi skriver i texten ovan:
  "Samtliga Euro Accidents försäkringar, förutom sjukvårdsförsäkring PrivatAccess, omfattar ersättning för sjukdom eller dödsfall, direkt eller indirekt, till följd av covid-19 (coronaviruset) om övriga förutsättningar för ersättning är uppfyllda."

  Du är välkommen att höra av dig igen om du har fler frågor.

  Bästa hälsningar
  Helene Medicinskt Kundcenter

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan komma att ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.