Till senaste kommentaren

Varför kommer inte utbetalningen från min sjukförsäkring direkt in på kontot längre?


Hej jag har fått utbetalning avsjukförsäkring via kontantavi och tidigare har det kommit in på mitt konto direkt.Varför?
Vänligen/Glenn
Glenn

Kommentarer

 • Hej Glenn,

  Tack för din fråga,

  Från och med 2022-03-01 börjar vi betala ut ersättning genom Swedbanks utbetalningssystem (SUS) och deras kontoregister för att vara säkra på att ersättningen når rätt mottagare. Du kan fortfarande ha ditt bankkonto hos en annan bank än Swedbank och du behöver inte vara eller bli kund hos Swedbank.

  För att få utbetalningen från oss till ditt bankkonto framöver behöver du registrera ditt bankkontonummer i Swedbanks kontoregister. Det gör du enkelt och kostnadsfritt med ditt BankID på swedbank.se/kontoregister.
  • Kontoregistret används även av andra företag, kommuner och myndigheter, vilket innebär att ditt bankkontonummer redan kan vara registrerat. Vet du om att du har anmält ditt konto behöver du inte göra något.
  • Om du byter bank och vill ha pengarna till ett nytt bankkonto måste du anmäla ditt nya kontonummer till kontoregistret.
  • Om du inte har registrerat dig innan 2022-03-01 får du istället en avi med posten som du löser in gratis via Swedbanks webbplats in på ditt konto eller mot avgift i vissa butiker. 
  Här ser du Swedbanks instruktioner för hur du löser in en avi online.

  Bästa hälsningar
  Lina Skadereglering

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan komma att ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.