Till senaste kommentaren

Vad innebär tolv månaders karens i min sjukvårdsförsäkring?

Hej, Jag har sjukvårdsförsäkringen PrivatAccess. Det står i mitt försäkringsvillkor att jag har tolv månaders karens. Vad innebär det?

Kommentarer

 • Hejsan,

  Tack för din fråga.

  Det innebär att om du har haft en skada eller sjukdom innan du gick in i försäkringen så kan vi inte hjälpa dig med den, såvida du inte har varit helt symtomfri under en sammanhängande period på minst 12 månader och om besväret omfattas av ditt försäkringsvillkor.

  Du ska inte heller under perioden ha behövt ta några mediciner, fått behandling, varit på kontroll eller fått vård (exempelvis läkarbesök, besök hos fysioterapeut, naprapat eller kiropraktor).

  Vänliga hälsningar
  Euro Accident
 • Hej!

  Har jag förstått det rätt att karens innefattar endast tidigare skada/sjukdom men inte om det skulle uppstå ny skada/sjukdom utan då gäller sjukförsäkringen??
 • Hejsan,

  Tack för att du hör av dig till oss.

  Tidigare skada/sjukdom täcks av Sjukvårdsförsäkring PrivatAccess om medicinsk utredning visar att det förflutit minst ett år sedan det existerande tillståndet senast var föremål för behandling, kontroll, undersökning eller medicinering och du varit symptomfri under samma period samt om besväret i övrigt täcks av ditt försäkringsvillkor.

  När det gäller nya symtom kan du få hjälp av Euro Accident om besväret täcks av ditt försäkringsvillkor.

  Jag hoppas det var svar på din fråga. Om inte, så är du varmt välkommen tillbaka.

  Med vänlig hälsning
  Helene Kundservice

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan komma att ses av alla men din e-postadress visas aldrig publikt.