Vi har en medarbetare som ska återgå i arbete, hur gör vi en ComeBack anmälan?

Det är lätt att tro att ComeBack ska åberopas i samband med återgång i arbete men så är inte fallet. Anmälan som gäller Rehabilitering ComeBack som ingår i Sjukförsäkring PlanSjuk behöver göras till oss senast den 30:de sjukfrånvarodagen.

Målet är att sätta in de arbetslivsinriktade insatser som kan behövas för att undvika att en medarbetare blir långtidssjukskriven, alternativt göra det möjligt för den som redan blivit sjukskriven att komma tillbaka i arbete igen. Med hjälp av våra insatser återgår 8 av 10 till sitt arbete istället för att bli långtidssjukskrivna. Därför är det viktigt att inkomma med en ComeBack-anmälan i tid. Vid tydliga signaler kan anmälan göras redan innan en medarbetare blivit sjukskriven.

Du som är arbetsgivare gör anmälan digitalt via vår hemsida. Gäller anmälan en medarbetare som är eller har varit sjukfrånvarande med ett läkarintyg behöver läkarintyget bifogas till anmälan.

För mer information eller om det skulle uppstå frågor i samband med anmälan är du varmt välkommen att höra av dig till vår skadereglering på telefon 0771-10 50 11. Våra öppettider.

Bästa hälsningar 😊
Euro Accident

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan komma att ses av alla men din e-postadress visas aldrig publikt.