Till senaste kommentaren

Vi har en anställd som sorgligt nog gått bort, något vi ska tänka på gällande PlanSjuk?


Hej,

Vi har sorgligt nog en anställd som nyligen har gått bort och jag undrar om det är något specifikt vi ska tänka på i denna situation utifrån den försäkringen som den anställde hade via oss hos er? Hon hade plansjuk som försäkring. Och kan den anställdes anhöriga få någon ersättning av försäkringen?

Allt gott,
Stina

Kommentarer

 • Hej Stina,

  Jag börjar med att framföra våra kondoleanser till er med anledning av er sorg!

  Dödsfallsersättning som sådan ingår inte i Plansjuken. Försäkringen Plansjuk kan ge rätt till ekonomisk ersättning vid långtidssjukskrivning. Om medarbetaren haft aktivt Plansjuksärende hos oss kommer det att regleras och avslutas efter att vi mottagit information från folkbokföringen så ni som försäkringstagare behöver inte vidta några åtgärder där. Vi kommer samtidigt att avsluta eventuella gällande försäkringar hos oss.

  Om medarbetaren omfattats av en Tjänstegrupplivförsäkring (TGL) ska det göras en skadeanmälan. Vi har för rutin att kontrollera om det finns TGL i samband med att vi får information från folkbokföringen.

  Om TGL inte tecknats via Euro Accident kontrollera gärna om företaget möjligtvis har TGL tecknat på annat håll och informera därefter dödsboet.

  Jag tror inte att det finns något centralt register över enskilda personers försäkringar. Däremot så är det nog så att försäkringsbolagen generellt har en skyldighet att kontrollera om kunderna som har avlidit har någon typ av skydd som kan berättiga ersättning till dödsboet och då meddela dödsboet och/eller förmånstagare samt ombesörja handlingar (skadeanmälan).

  Det är bra att veta att försäkringspengarna sällan betalas ut per automatik, det krävs att någon gör en försäkringsinventering och att det görs en ansökan gällande utbetalning av dessa. Begravningsbyråer brukar också kunna hjälpa till. Vet man inte var medarbetaren haft försäkringar kan man också kontakta ansvarig försäkringsrådgivare och höra om det är möjligt att göra en sökning.

  Hoppas ovan besvarar dina frågor annars är du välkommen att höra av dig igen. Vi nås även på telefon 0771-10 50 16. Våra öppettider.

  Med varmt deltagande
  Selma Skadereglering

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan komma att ses av alla men din e-postadress visas aldrig publikt.