Till senaste kommentaren

Vilken ersättning kan jag få för ekonomisk eller medicinsk invaliditet vid sjukdom?

Hej, Undrar vad som gäller om jag skulle drabbas av ekonomisk eller medicinsk invaliditet. Hur ser ersättningsmodellen ut? Betalar ni ut ett engångsbelopp och hur stort är det i sådana fall? Vilka sjukdomar täcker försäkringen, ingår exempelvis om jag skulle få cancer och inte kan jobba heltid på grund av behandlingar eller annat?

Med vänlig hälsning

// Thomas

Kommentarer

 • Hej Thomas!

  Tack för flera bra frågor.

  I vår Sjuk- och olycksfallsförsäkring ingår ersättning för medicinsk invaliditet vid de flesta sjukdomar. Det finns undantag för besvär som beror på överbelastning, ensidig rörelse, förslitning och åldersförändring. Vi ersätter inte heller kroniskt trötthetssyndrom eller liknande tillstånd.

  I försäkringen ingår ersättning med ett engångsbelopp motsvarande 1 prisbasbelopp vid följande sjukdomar:
  • Malign cancer
  • ALS
  • Parkinsons sjukdom
  • Alzheimers sjukdom
  Vi betalar ut beloppet när diagnosen är fastställd. Engångsbeloppet räknas av från eventuell senare ersättning för medicinsk invaliditet.

  Ersättningen för medicinsk invaliditet beror på hur stor den medicinska invaliditetsgraden är, vilket försäkringsbelopp din försäkring gäller med och hur gammal du är när sjukdomen debuterar. Vi betalar ut ersättningen som ett engångsbelopp.

  I Sjuk- och olycksfallsförsäkringen ingår ersättning för ekonomisk invaliditet till följd av en olycksfallsskada. Ekonomisk invaliditet på grund av sjukdom ingår inte. Det ingår inte någon ersättning för nedsatt arbetsförmåga vid sjukdom i Sjuk- och olycksfallsförsäkringen.

  Jag hoppas att det var svar på dina frågor, annars är du välkommen att återkomma!

  Vänliga hälsningar
  Sofie Skadereglering

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan komma att ses av alla men din e-postadress visas aldrig publikt.