Till senaste kommentaren

Jag har fått en länk på sms från Assently. Vad gäller det?

Hej, jag har fått en länk från Assently. Vågar jag trycka på den? Vad gäller det? Jag misstänker att det gäller fullmakt för journaler. Stämmer det?
Ursula

Kommentarer

 • Hej Ursula!

  Det var bra att du hörde av dig.

  Vi skickar fullmaktsförfrågan med hjälp av Assently via sms och e-post när vi behöver begära in journaler eller då vi exempelvis behöver uppgifter från tidigare försäkringsbolag. Assently är ett företag som levererar digitala lösningar för elektronisk signering och identifiering.

  Om du har Sjukvårdsförsäkring PrivatAccess så skickas fullmaktsförfrågan ut automatiskt när ett nytt ärende startats. Du får då fullmakten, förutom på e-post och sms, även i appen. Oavsett om ärendet registreras i appen eller vid ett samtal med oss, så kommer du åt fullmakten på alla tre sätten. Från appen kommer dock ingen notis om att det kommit en fullmakt, utan det kommer via e-post och sms. Men om du loggar in i appen och går till ärendet så kan du se fullmakten där och signera den med Mobilt BankID. Signeringen kan även göras via länken som kommer på sms eller e-post.

  Du har 7 dagar på dig att signera fullmakten. Utan en signerad fullmakt har vi begränsade möjligheter att hjälpa till vidare i ärendet.

  Bästa hälsningar
  Helene Kundservice
  (Uppdaterad )

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan komma att ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.