Till senaste kommentaren

Kan jag få ersättning från flera försäkringar efter skidolycka?

Hej, jag fick en allvarlig knäskada vid en skidolycka förra året. Jag har fått kvarstående men. Jag har er Sjuk- och Olycksfallsförsäkring. Kan jag få ersättning från flera försäkringar för samma skada?

Kommentarer

 • Hejsan!

  Så ledsamt med din skada.

  Ja, i många fall kan man använda flera försäkringar för samma skada. Medicinsk invaliditet och ärr är exempel på moment som du kan få från flera bolag. Faktiska kostnader, som läkekostnader kan dock endast ersättas från en försäkring.

  Med vänlig hälsning
  Helene Kundservice
 • Hej , jag har blivit opererad för disk bråck 2 ggr en i ryggen och en i nacken. Nacken gick de in via halsen och nu efter ca 4 år är ärret fullt . Ryggoperationen gjordes för ca 6 år sedan och fult ärr . Jag har en Olycksfalls försäkring hos Euroaccident. Finns möjlighet att få ut någon form av ersättning?

  // Mvh L8
  Lotta
 • Hej Lotta!

  Tack för att du hör av dig till Fråga oss!

  Ring på telefonnummer: 0771–10 50 13 så får du svar på din fråga. På euroaccident.se hittar du våra aktuella öppettider.

  Med vänlig hälsning
  Andréa Medicinskt Kundcenter
 • Hej🤗jag råkade ut för en alvarlig olycka 16 juni 2020 där jag blev påkörd bakifrån av bil. Har fått bestående men och fula ärr. Min fråga om jag har rätt till ärsättning från min olycksfall försäkring som är folksam och från bilförarens försäkring som också är folksam?
  Mvh odd
  Odd
 • Hej Odd,

  Tack för din fråga. Jag beklagar din olycka och att du fått bestående men och fula ärr.

  Eftersom du har din olycksfallsförsäkring hos Folksam behöver du vända dig dit för att få svar på din fråga.

  Här på Konsumenterna.se (som ger privatpersoner oberoende vägledning i försäkringsfrågor) kan du läsa om hur olycksfallsförsäkringar fungerar i allmänhet. Där nämns bland annat att man kan få ersättning från flera olika olycksfallsförsäkringar och att man ska undersöka om man har ytterligare försäkringar exempelvis via sitt fackförbund eller sin anställning.

  Med vänlig hälsning
  Helene Kundservice

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan komma att ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.