Ingår karriärcoachning i samtalsstödet?

I vår försäkring PlanSjuk har vi samtalsstöd. Ingår det någon form av karriärscoachning där? Tänker ifall någon behöver söka annat jobb.

Kommentarer

 • Hej,

  Tack för att du hört av dig till oss med en bra fråga och tack för tålamodet!

  Samtalsstödet erbjuder rådgivning av psykolog, ekonom, jurist, ergonom, hälsocoach eller HR-konsult. Det gäller oavsett om det är fråga om privata eller arbetsrelaterade frågeställningar. Man kan få hjälp med ekonomiska eller andra livsrelaterade frågor. Ren karriärscoachning i form av yrkesvägledning erbjuds dock inte. För arbetsgivare finns möjlighet att få chefsstöd. För mer information läs gärna avsnittet på vår hemsida som handlar om Sjukförsäkring Plansjuk under rubriken Samtalsstöd.

  Om frågan gäller en medarbetare som riskerar ohälsa och sjukskrivning om han /hon stannar kvar hos nuvarande arbetsgivare kan man använda sig av tjänsten Rehabilitering ComeBack. Ibland är ju vägen till välmående och bättre hälsa att byta yrke. Om man under kartläggningen kommer fram till att lösningen är just byte av yrke kan man berättigas Yrkesvägledning genom Rehabilitering ComeBack. Mer information finns att läsa via vår hemsida i anslutning till informationen som handlar på Samtalsstöd.

  För att få svar om Rehabilitering ComeBack är något att åberopa i just detta fall ber jag dig att höra av dig till oss på Skaderegleringen på telefon 0771-10 50 11 så ska vi se till att hjälpa er vidare på bästa möjliga sätt. Våra öppettider.

  Varma hälsningar
  Selma Skadereglering

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan komma att ses av alla men din e-postadress visas aldrig publikt.