Till senaste kommentaren

Ska vi som arbetsgivare anmäla så att vår anställde ska få ersättning vid långtidssjukskrivning?

Vi har en anställd som drabbats av cancer och blir borta ett bra tag. Behöver vi som arbetsgivare anmäla det till er för att han ska ha kunna få ersättning efter 90 dagar, eller räcker det med han själv gör det?

Kommentarer

 • Hej,

  Tack för att du hört av dig till oss och tack för ditt tålamod beträffande vårt svar.

  Tråkigt det som hänt er medarbetare!

  Anmälan som gäller ekonomisk ersättning (efter 90 dagar) görs av den försäkrade. Anmälan görs via Mina sidor på vår hemsida. Om medarbetaren behöver vår hjälp med ansökan är han/hon välkommen att höra av sig till oss så hjälper vi gärna till. Vi nås på 0771-10 50 16. Våra öppettider.

  Ni som arbetsgivare behöver dock skicka in anmälan om Rehabilitering Come Back som också ingår i ert avtal hos oss. Anmälan görs via vår hemsida under Anmäl Rehabilitering - ComeBack.

  Rehabilitering - ComeBack används när en medarbetare riskerar eller nyligen blivit långtidssjukskriven och är i behov av arbetslivsinriktad rehabilitering. Vissa diagnoser så som, cancer, kräver att pågående medicinsk rehabilitering måste vara avslutad eller nära avslut innan den arbetslivsinriktade rehabiliteringen kan påbörjas. Själva anmälan behöver dock göras av arbetsgivaren senast dag 30 efter påbörjad sjukskrivning.

  Hoppas ovan besvarar dina frågor. Om något är oklart är du varmt välkommen att ringa till oss på 0771-10 50 16. Våra öppettider.

  Varma hälsningar
  Selma Skadereglering

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan komma att ses av alla men din e-postadress visas aldrig publikt.