Välkommen till Fråga oss!
Här kan du se svaren på de vanligaste frågorna som kommer in till oss. Ställ gärna en egen fråga om du inte hittar det du söker.
Det här är ett forum för allmänna frågor och inläggen kan bli publicerade. Ring eller skicka ett e-postmeddelande istället om det är en personlig fråga.
Kontaktuppgifter till Euro Accident
Vi på Euro Accident vill bidra till en trygg och frisk värld. Vårt fokus ligger på att erbjuda försäkringar i toppklass som bidrar till att företag har trygga och friska medarbetare som kan arbeta och må bra medan de gör det.
När medarbetarna mår bra går företaget bra. Vi kallar det Hållbara medarbetare. Den finaste och mest värdefulla tillgången ett företag kan ha.
Våra kunder är företag som tecknar våra olika försäkringar för sina medarbetare genom försäkringsförmedlare och partners.
Om du inte redan har en etablerad kontakt med en förmedlare så kan du hitta en på hemsidan för förmedlarnas branschorganisation SFM
Tack för bra frågor!
Konventionell röntgen, ibland kallad slätröntgen, genomförs ofta som en första undersökning vid exempelvis frakturmisstanke och vid misstanke om lunginflammation.
Konventionell röntgen används även vid misstanke om artros. Det är en snabb undersökning som är bra vid vissa enklare frågeställningar.
Datortomografi, DT, kallas även skiktröntgen. Begreppet CT, från engelskans computed tomography, används också emellanåt.
DT ger relativt detaljerade bilder av kroppens organ och skelett. Undersökningen kan användas exempelvis vid särskilda bukåkommor, komplicerade skelettskador, lungsjukdomar samt vid undersökning av hjärna, bihålor och hals.
Magnetisk resonanstomografi, MR, används bland annat vid misstanke om mjukdelsskador som exempelvis ledband- och ligamentskador. Diskbråck är en vanlig frågeställning vid MR.
Ibland genomförs MR vid misstanke om tumörer. MR är en bra undersökning för att få en än mer detaljerad bild av kroppens organ.
MR är en mer tidskrävande undersökning än konventionell röntgen och DT. MR lämpar sig inte vid klaustrofobi (cellskräck).
Ultraljud används bland annat vid misstanke om gallstenar eller leversjukdom, förändringar i sköldkörtel, undersökning av hjärta, prostata och gynekologiska organ.
Vid konventionell röntgen och DT utsätts man för gammastrålning som vid upprepade strålningstillfällen kan öka risken för cancer. Därför är det viktigt att röntgen utförs utifrån medicinskt behov och att man väljer metod utifrån frågeställningen med utgångspunkt i för- och nackdelar med de olika metoderna.
Vid mammografi har man bedömt att den screening som erbjuds i Sverige skyddar mer för bröstcancer än att den ökar risken att drabbas av strålningsrelaterad cancer.
Jag hoppas det var svar på dina frågor.
Önskar dig en fin dag!