Till senaste kommentaren

Finns det några krav på hur mycket jag måste arbeta i mitt företag för att försäkringarna ska gälla?

Hej,
Har er Sjukvårdsförsäkring Privataccess silver, Olycksfallsförsäkring och TGL via mitt egna AB företag. Finns det några krav hur mycket jagmåste arbeta i mitt företag för att försäkring ska gälla ?

Med vänliga hälsningar,

Kommentarer

 • Hej,

  Tack för att du skriver till oss och tack för en bra fråga!

  För att kunna teckna Olycksfalls- och Sjukvårdsförsäkring är kravet full arbetsförhet. Det finns inget krav på tjänstegöringsgrad eller dylikt för att nyttja försäkringarna.

  Vad gäller Tjänstegruppliv (TGL) krävs det, förutom full arbetsförhet, även att man arbetar minst 8 timmar per helgfri vecka, räknat som ett genomsnitt per månad. Detta krav ska vara uppfyllt under hela försäkringstiden. Det åligger försäkringstagaren (i detta fall dig som försäkrad) att informera oss om omständigheterna förändrats sedan nyteckning.

  Hoppas ovan ger svar på dina frågor annars är du varmt välkommen att höra av dig till oss igen.

  Varma hälsningar
  Selma Skadereglering
 • Hej,

  Ok, så Sjukvårdsförsäkringe och Olycksfallsförsäkringen gäller oberoende om hur mycket jag arbetar (lyfter lön) ?

  För tillfället jobbar jag inte 8h per vecka i detta företag så då kan jag ju lika bra säga upp den försäkringen eller hur ?

  Med vänliga hälsningar,
  Patrick
 • Hej Patrick,

  Det stämmer! Hänvisar till villkoret, se bifogad handling, kapitel 1.7 Försäkringens upphörande, där man kan utläsa att försäkringen upphör att gälla om den försäkrade arbetar mindre än 8 timmar per helgfri vecka i genomsnitt under 1 månad.

  Vi som försäkringsbolag har inte rätten att säga upp din försäkring på egen hand utan upplysningsplikten vilar på dig som försäkringstagare.

  För information om hur du går tillväga för att säga upp TGL ber jag dig att ta kontakt med vår Kundservice på telefon 077-440 00 10 alternativt maila info@euroaccident.com.

  Observera att e-post inte är ett säkert sätt att skicka information och att risk för att obehöriga tar del av meddelandet finns. Om du vill vara säker på att ditt meddelande inte kan läsas av obehöriga kan du kontakta oss på Kundservice på telefonnummer 077- 440 00 10 eller skicka dina uppgifter per post till Euro Accident Livförsäkring AB, Kundservice, Bäckgatan 16, 352 31 Växjö.

  Vänliga hälsningar
  Selma Skadereglering
 • Hej,

  Ok men detta krav på arbetstid gäller alltså inte Sjukvårdsförsäkringe och Olycksfallsförsäkringen?

  Med vänliga hälsningar,
  Patrick
 • Hej igen Patrick,

  Det stämmer, kravet gäller enbart Tjänstegruppliv TGL och inte Olycksfallsförsäkringen eller Sjukvårdsförsäkring.

  Vänliga hälsningar
  Selma Skadereglering

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan komma att ses av alla men din e-postadress visas aldrig publikt.