Till senaste kommentaren

När kan jag använda Euro Accidents nya tjänst teledermatoskopi?

Om du bor nära apotek i Falun eller Umeå samt har ett födelsemärke som har ändrat färg, form, storlek eller avviker på annat sätt kan du få det undersökt med hjälp av teledermatoskopi om du har Sjukvårdsförsäkring PrivatAccess. Max 1-2 födelsemärken kan undersökas per ärende.

Gör så här om du vill använda tjänsten och har Sjukvårdsförsäkring PrivatAccess:
 1. Anmäl ett nytt ärende via vår app alternativt genom att ringa till oss. Läs här hur du söker vård via appen.
 2. Vid godkänt ärende får du besked om vilket apotek i Falun eller Umeå som du kan gå till. Du kommer därefter att få ett sms/e-postmeddelande från vår bokningstjänst Kuralink med länk och beskrivning hur du bokar ett besök på valt apotek. Denna länk skickas till dig inom 24 timmar.
 3. På apoteket visar du upp sms:et/e-postmeddelandet som du fått, på så sätt vet apoteket att du har ett godkänt ärende och inte ska betala för besöket.
 4. Undersökningen och bildtagning görs av utbildad personal i avskilt rum. En specialutformad förstoringslampa och en mobilkamera används vid dokumentationen. Under besöket får du även svara på ett antal frågor för respektive födelsemärke.
 5. Bilderna bedöms därefter av hudläkare på GHP Hudcentrum. Inom 5 arbetsdagar kontaktar hudläkaren dig, oavsett utfall, via telefon för svar och konsultation av hudförändringen.
 6. Bedömer hudläkaren att hudförändringen bör tas bort skriver läkaren en remiss som skickas till Euro Accident. Du blir sedan kontaktad för bokning av operation.
OBS! Det går inte att använda tjänsten om:
 • du är under 18 år.
 • har hudförändringar på intima delar exempelvis genitalier.
 • tidigare har diagnostiserats med hudcancer eller om du har riskfaktorer för hudcancer, exempelvis har lätt för att bli röd i huden, har bränt dig upprepade gånger i solen eller har väldigt många leverfläckar.
Euro Accident

Kommentarer

 • Hej,
  Jag skulle vilja boka tid för att proaktivt kontrollera min status angående cancer. Jag har många i min släkt som fött och dött av olika typer av cancer. I våras gick jag ner flera kilon, från 79 till 74 kg utan egentlig anledning. Blev då lite orolig. Nu väger jag 77 kg, men skulle ända vilja ta lite prover.
 • Hej,

  Tack för att du hör av dig till Fråga oss!

  Det är bra att du är observant på förändringar och jag förstår din oro efter det som hänt dina släktingar.

  Eftersom vi inte kan svara på så pass personliga frågor i detta forum är du varmt välkommen att ringa oss på telefonnummer 0771–10 50 10 för besked. Du får då prata med en sjuksköterska. Våra öppettider

  Sjukvårdsförsäkring PrivatAccess gäller för planerad privat vård i Sverige. Är dina besvär akuta så behöver du vända dig till akut vård. Akutvård ingår inte i Sjukvårdsförsäkring PrivatAccess, förutom att vi i många fall kan ersätta patientavgifter i offentlig vård upp till högkostnadsskyddet.


  Med vänlig hälsning
  Helene Kundservice

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan komma att ses av alla men din e-postadress visas aldrig publikt.