Till senaste kommentaren

Hur långt efter ett olycksfall kan jag anmäla skadan?

Hur lång tid efter olyckan kan jag anmäla?

Kommentarer

 • Hej!

  Det är bra att anmäla så snart som möjligt efter ett olycksfall, men det finns regler som avgör hur lång tid du har på dig att begära ersättning. Ersättningen kan gälla till exempel kostnader, ärr eller kvarstående besvär till följd av olycksfallet.

  Om du har anspråk på ersättning som uppstått efter den 1 januari 2015 har du 10 år på dig att anmäla det till oss. Anmäler du till oss senare kan du inte längre få ersättning, det kallas att anspråket är preskriberat.

  Anspråk som uppstått före den 1 januari 2015 behöver vara anmälda till oss inom 3 år från att du fick kännedom om anspråket. I många fall är det därför för sent att anmäla sådana anspråk nu. När anspråket är preskriberat beror dock inte bara på datum för olycksfallet utan också på vad du vill få ersättning för och vilket villkor som gällde när olycksfallet inträffade.

  Du kan ringa till oss på telefonnummer: 0771-10 50 13 för att få svar om ett specifikt olycksfall. Våra öppettider

  Vänliga hälsningar
  Sofie Skadereglering
 • Hej min dotter är försäkrad hos er, men hon skadade knäet när hon trillade av hästen men minns inte om jag anmälde själva olyckan, men är det försent att anmäla skadan nu då hon har fått problem med det knäet att det fastnar och ömmar när hon tränar på Gymmet. Mvh Malin
  malin
 • Hej Malin,

  Tack för din fråga.

  Om det är försent att anmäla beror på hur länge sedan det var. Ni är välkomna in med en skadeanmälan så vi kan utreda rätt till eventuell ersättning. Ni kan också ringa till oss på telefonnummer 0771-10 50 13 så kan vi se om ärendet är anmält sedan tidigare. Tänk på att om din dotter är myndig så behöver hon själv kontakta oss i sitt ärende.

  Här kan hon göra en digital skadeanmälan.

  Vänliga hälsningar
  Rebecca Skadereglerare
 • Hej det var 2020 den inträffade mvh malin
  malin
 • Hej igen,

  Då har hon 10 år på sig att inkomma med anmälan så det är absolut inte försent 😊

  Ha en fin eftermiddag
  Hälsningar
  Rebecca Skadereglerare

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan komma att ses av alla men din e-postadress visas aldrig publikt.