Till senaste kommentaren

Har fått neuroborrelia, vad kan jag få för ersättning?

Hej! Jag har på semestern fått ett fästingbett som lett till Neuro Borrelia. Jag har nu förlamat ansikte, tinnitus, smärtor etc. Jag vet inte än hur länge jag kommer behöva vara sjukskriven. Vad kan jag få för ersättning av er för detta? Jag har ”30 basbelopp”. Och när ska jag anmäla? Direkt eller efter jag tillfrisknat? I dagsläget vet jag inte om det kommer gälla 1 eller 12 månader lixom…
Tacksam för svar!
Mvh,
Linda

Kommentarer

 • Hej Linda,

  Genom din Olycksfallsförsäkring kan du få ersättning för neuroborrelia, eftersom det är en smitta efter fästingbett, vilket täcks av försäkringen.

  Du kan göra en anmälan direkt. Det kan göras på något av följande två sätt:

  1. Skicka in anmälan till oss. Du hittar enklast de dokument som är relevanta för just dina försäkringar inne på Mina sidor på vår hemsida.. Blanketten kan skickas in digitalt till oss.

  2. Ring på telefonnummer: 0771–10 50 13. Våra öppettider.

  Dagersättning kan lämnas efter 28 dagars sjukskrivning. Ersättningen är upp till 200 kronor per dag och lämnas för upp till 62 dagar.

  De utgifter som du har haft i samband med skadan bedöms. Om du inte blir återställd görs en utredning tidigast ett år från skadedagen. Finns det då kvarstående besvär kan ersättning för medicinsk invaliditet bli aktuell.

  Här finns en allmän och kortfattad information om hur vår Olycksfallsförsäkring fungerar.

  Vid bedömningen är det alltid det som står i försäkringsavtalet och försäkringsvillkoren som gäller.

  Återkom gärna om du har fler frågor.

  Med önskan om god bättring!
  Helene Kundservice

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan komma att ses av alla men din e-postadress visas aldrig publikt.