Till senaste kommentaren

Upphör försäkringen i samband med att min anställning avslutas och därmed också ersättningen?

Jag är sjukskriven och får ersättning via försäkringen. Arbetsgivaren planerar en omorganisation vilket troligen innebär att jag blir uppsagd. Jag vill dubbelkolla med er vilken situation jag eventuellt står inför. Stämmer det att försäkringen upphör i samband med att min anställning upphör och därmed också ersättningen?

Kommentarer

 • Hej,

  Om du blir uppsagd kommer din arbetsgivare avsluta din nuvarande försäkring.

  I och med att du är sjukskriven idag så fortsätter utbetalningarna enligt aktuell sjukskrivningsgrad. Du har ett efterskydd i 90 dagar efter att försäkringen är avslutad. Om du varierar i din sjukskrivningsgrad efter dessa 90 dagar så fastställs dina ersättningsnivåer uifrån den lägsta omfattningen då det inte finns en gällande försäkring i botten.

  Det finns dock möjlighet att teckna en fortsättningsförsäkring under förutsättning att du haft din plansjukförsäkring i minst 6 månader samt att du inte kan teckna en jämförbar försäkring på annat håll.

  Fortsättningsförsäkringen kan delvis ha annan utformning och andra försäkringsvillkor än den sjukförsäkring som gällde under anställningstiden. Ansökan måste göras inom 90 dagar efter att din försäkring har upphört.

  Är du intresserad av att veta mer om hur du går tillväga är du välkommen att kontakta vår kundservice på: 077- 440 00 10. Våra öppettider.

  Med vänlig hälsning
  Lina Skadereglering

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan komma att ses av alla men din e-postadress visas aldrig publikt.