Till senaste kommentaren

Vad har ni för krav på de vårdgivare som ni samarbetar med?

Hej,
Jag funderar på att skaffa sjukvårdsförsäkring och håller på att jämföra olika försäkringsbolags erbjudande. Jag hittar dock inte vad era krav på de vårdleverantörer som ni samarbetar är. Kan ni specificera detta för mig?

Hur väljer ni vilka vårdleverantörer ni ska samarbeta med och vad är viktigt för er i denna process?

Stort tack på förhand för er hjälp!

Bästa hälsningar,
Beata
Beata

Kommentarer

 • Hej,

  Tack för bra och viktiga frågor.

  Vårt nätverk med vårdgivare kvalitetssäkras kontinuerligt genom uppföljningsmöten minst 1-2 gånger per år där vår agenda inkluderar bokningar, avvikelser, eventuella klagomål samt en årlig genomgång av patientsäkerhetsberättelsen.

  I samband med att ett avtal tecknas med ny vårdgivare görs om möjligt ett fysiskt besök på aktuell klinik men även inhämtande av patientsäkerhetsberättelse (om klinik funnits mer än ett år) samt beskrivning av verksamheten.

  De kliniker som bedriver operativ verksamhet uppmanas att registrera klinikerna i de nationella kvalitetsregister som finns, vilka har ett syfte att ge kunskap om hur vården fungerar och kan förbättras.

  Det är av vikt att vårdgivarna använder sig av en säker digital plattform i enlighet med gällande lagar inom hälso- och sjukvård samt GDPR.

  För våra större vårdgivare har vi en kontinuerlig dialog och minst ett uppföljningsmöte i kvartalet. Vi ser allvarligt på de klagomål som inkommer och följer personligen upp det med klinikerna.

  Vårt mål är att göra fysiska besök på de större klinikerna, men även några av de mindre där det finns tid och möjlighet.

  Klinikerna är via de avtal vi skriver med dem ålagda att rapportera eventuella avvikelser som går vidare till högre instans och de har även krav på att ha en gällande ansvarsförsäkring och vara registrerade vårdgivare hos IVO.

  Det är dock viktigt att poängtera att det är klinikerna som har det medicinska ansvaret för den vård de ger.

  Vi hoppas det besvarar dina frågor. Annars är du självklart välkommen tillbaka.

  Bästa hälsningar
  Euro Accident

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan komma att ses av alla men din e-postadress visas aldrig publikt.