Till senaste kommentaren

Kan jag få ersättning från Sjukförsäkringen vid sjukskrivning på grund av covid-19?

Här skriver ni https://euroaccident.com/se/privat/kundservice-privat/information-om-vara-forsakringar-och-coronaviruset  att man kan få ersättning för er gruppförsäkring sjukförsäkring:

Sjukförsäkring
Du kan få månatlig ersättning från försäkringen om du blir arbetsoförmögen på grund av covid-19, och arbetsoförmågan varar längre än karenstiden.

Men om man läser era villkor står det:

Försäkringen gäller inte för skadefall som helt eller delvis, direkt eller indirekt, orsakats av eller är en följd av eller som förvärrats av utav Världshälsoorganisationen (WHO) utlyst epidemi, pandemi eller sjukdom som omfattas av Smittskyddslagen.

Vad gäller?

Kommentarer

 • Hej!

  Tack för din fråga.

  Informationen på vår hemsida stämmer, du kan få ersättning från Sjukförsäkringen vid arbetsoförmåga på grund av covid-19.

  Euro Accident har beslutat att inte tillämpa undantaget i villkoren för covid-19. Beslutet gäller samtliga produkter förutom PrivatAccess.

  I de uppdaterade försäkringsvillkoren för 2023 har vi valt att helt ta bort undantaget för epidemi, pandemi och sjukdom som omfattas av smittskyddslagen, för samtliga produkter förutom PrivatAccess.

  Önskar dig en fin fortsatt dag!

  Vänliga hälsningar
  Sofie Skadereglering
  (Uppdaterad )

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan komma att ses av alla men din e-postadress visas aldrig publikt.