Till senaste kommentaren

Ingår rehab omställningsförsäkring i ComeBack som vi har i PlanSjuk?

Hej Euro Accident!
Vi har en medarbetare som inte mår bra och kommer troligtvis inte att kunna stanna kvar på företaget. Vi omfattas av försäkringen Plansjuk och har fått tips om att det även ingår en Rehab Omställningsförsäkring i vårt avtal hos er. Hur fungerar försäkringen och vad täcker Omställningsskyddet? Täcker den kostnader för ombildning m.m.?
Mvh Pia

Kommentarer

 • Hej Pia,

  Tack för att du hört av dig till oss på Fråga oss! Bra fråga!

  I ert avtal PlanSjuk ingår Rehabilitering − ComeBack som gäller arbetslivsinriktad rehabilitering. ComeBack täcker inte för omställnings- eller omskolningskostnader.

  Har man en medarbetare som inte mår bra och riskerar att bli långtidssjukskriven eller nyligen blivit sjukskriven med läkarintyg ska arbetsgivaren (närmaste chef alternativt HR-chef) göra en anmälan till oss för att aktivera rehabiliteringen i försäkringen. Anmälan ska inkomma till oss senast den 30:e sjukfrånvarodagen, räknat från första karensdagen. Det är viktigt att medarbetaren får hjälp i tid, helst innan problemen hinner växa sig för stora.

  Målet är att sätta in de arbetslivsinriktade insatser som kan behövas för att undvika att problematiken leder till långtidssjukskrivning, alternativt göra det möjligt för den som är sjukskriven att komma tillbaka i arbete igen.

  Om man under kartläggningsprocessen kommer fram till att vägen till en bättre hälsa är att byta yrke kan det bli aktuellt med åtgärder så som Vägledning i arbetslivet där man kan få stöttning och coachning, men det täcker inga kostnader för omskolning med mera.

  För mer information läs gärna mer på vår hemsida under rubriken Rehabilitering - ComeBack eller ring till oss på skadeavdelningen för tjänstepension på telefon 0771-10 50 11 så hjälper vi gärna till. Våra öppettider.

  Varma hälsningar
  Selma Skadereglering

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan komma att ses av alla men din e-postadress visas aldrig publikt.